HOMEHOTEL G13

OBJEKAT: HOMEHOTEL G13

MESTO: Beograd (Srbija)

PROGRAM: Studio za petočlanu porodicu tokom posete Beogradu

POVRŠINA: 40 m²

INVESTICIJA: 750 €/m²

GODINA : 2013.

AUTOR: Studio Sinestezia

FOTOGRAFIJE: Relja Ivanić

HOMEHOTEL G13 se nalazi u širem centru Beograda i projektovan je kao studio za smeštaj petočlane porodice za vreme poseta Beogradu, tako da se osećaj privremenog boravka pretvori u doživljaj povratka kući.

 

SVE U JEDNOM

 

Studio je kompaktan i svaki detalj je projektovan tako da obezbedi najveću funkcionalnost, a u skladu sa potrebama korisnika.

U svojoj osnovi studio je oblikovan poput levka, sa ulaznom zonom u kojoj je smeštena garderoba, koja formira zid prema dnevnoj zoni, a kapaciteta je da primi sve što bi opteretilo prostor za život. U zoni levka je i kupatilo.

 

Dnevni blok se od ulaza širi u prostor studija i nastavlja  se u formi levka oblikovanjem nameštaja i zidova. Na zahtev klijenta korišćene su oble forme i čime je ostvaren utisak fluidnoog kretanja elemenata  po prostoru. Insistirano je na prostranosti dnevnog boravka, kao glavnog mesta okupljanja, tako da su svi dnevni sadržaji smešteni u jednom prostoru, preklapajući se. Kuhinja povučena u kraj, a pregradu prema dnevnom boravku čini ostrvo, organske forme sa policama na strani kuhinje i dnevnog boravka, koje na svojoj trećoj strani formira trpezarijski sto.

Dečija soba je udobna, organizovana kao kušet kola voza, sa trospratnim krevetom, tako da glavni prostor u sobi ostaje otvoren za igru. Nameštaj je dimenzionisan tako da se lako može premeštati čime prostor lako menja svoju formu.

Prostor je minimalan, sa velikim belim površinama u dnevnom boravku koje primaju prirodno svetlo reflektuju ga dalje u prostor. Nameštaj je integrisan u zidove, oblikom formira okvir prostora, stvarajući utisak nestajanja. Konačno, samo ostrvo predstavlja živi objekat svojim fluidnim, pokrenutim oblikom koji odaje utisak stalne promene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SUBSCRIBE