• de
  • en
  • fr
  • ru
  • sr

Milosev konak – canopy

Client: Knin Komerc  d.o.o
Location: Belgrade, Serbia
Surface: 800sqm + 2000sqm
Category: hospitality
Year: 2005 – 2007
Status: completed

Restaurant Milos KONAK is just one of the restaurants offer the company “Knin Commerce.” Spotlights him because of its exceptional location but also because of Historical importance. Built 1834th Topčiderski in the park and then served for the personal needs of Milos Obrenovic.
A proposed canopy is constructed as branching structure in the 1st phase, it  will follow a hotel addition with 15 rooms and a restaurant renovation. Punctuated with indigenous trees, the sheltered restaurant area beneath the canopy benefit from a cool, shaded microclimateWe have been using all elements of the environment and the existing environment and transmited them to the modern language of architecture, not a copy, but by analogy through space and function of future ambijents. This solution is presented in the form of metal structures which are like branches, with total length of the main facade, referring protected oak tree in front of the Palace of Prince Milos. Well-known images from the environment Topcider hill- trees, branches, buds are translated in interwoven lines, the ramifications, crossing the horizontal directions in which the vertical relying again for themselves and branches intertwined, have become the trademark of a new project. Light, pronounced shadow, nature, man and history, experienced through movement and kept in place. Minimum number of vertical supports gives clear view of the existing facility, and also the maximum square of tables in the restau rant garden. Over on metal structures – porch serves as protection from sun, wind and rain, and at night is thought brightness metal elements within and through indirect light ing give a special effect, making both decorativeness and functionality.

Design: Sinestezia
Principal in charge: Ana Zatezalo Schenk
Project Team: 
Čedomir Ristić