• de
  • en
  • fr
  • ru
  • sr

Nobel House Interior Design

Client: Bart & Co
Location: 
Belgrade, Serbia
Surface: 
4000 sqm
Category: 
Serviced apartments with Offices
Year: 
2014-2017
Status: 
Under construction

 

 

Concept of public spaces, mainly the entrance lobby, staircases and hallways in the floors up to the stone façade is grounded in the DNA of the existing building.

We have mapped the specific details and evaluated a core language used on the façade as well as interiors.

Redrawing each ceiling mold to vector shape, editing to get to similar conditions, and finally reducing to 6 different patterns, superposing to handwriting of Ivo Andrić; we have at last applied all those to the ceiling and further to furniture, and achieved a highly textured surface and an homage to architecture of this building and to our Nobel prize Winner Ivo Andrić.

The building’s 12 loft apartments offer all the smart house amenities, and some interior divisions set to be created together with the client. Each have open space, balconies and a common roof terrace with a private wellness and a large swimming pool. Residents can enjoy sunsets over Sava and Danube rivers, together with 360 degree of Belgrade panorama.

 

Design: Sinestezia
Principal in charge: Ana Zatezalo Schenk
Project Leader: Ivana Nenković 2011/2014
Project Team: 
Maja Nanović, Julija Jovanović, Jovana Miletić, Milan Grubanov, Ljubica Arsić
3d visualisation: Milan Grubanov